NEDERLANDS BUSINESS CENTRUM SPANJE

Alle diensten onder één dak!

Uniek

Wat is er zo uniek aan dit project? Het is het enige business centrum met alleen Nederlandstalige bedrijven buiten Nederland en België. Alle bedrijven die zich in het Nederlands Business Centrum Spanje gevestigd zijn kunnen hun diensten in het Nederlands en Spaans aanbieden. Het betekent dat op één locatie alle noodzakelijke specialisten voor juridische- en economische vraagstukken gevonden kunnen worden.

Alle in het business centrum gevestigde bedrijven zijn specialist op hun vakgebied met jarenlange ervaring in de Spaanse fiscaliteit, wetgeving of ander vakgebied en kennen Spanje als geen ander. Zo kan iedere Nederlander of Belg er op vertrouwen dat hij voor de kwesties waarover hij advies wil hebben in goede handen is. Daar waar noodzakelijk kunnen verschillende specialisten samen een gecoördineerd advies geven, waardoor de cliënt weet dat de oplossing van zijn casus altijd binnen het business centrum te vinden is. Samenwerking tussen de aangesloten bedrijven is de kracht van de advisering!

Gevestigde bedrijven

In het business centrum hebben een aantal bedrijven een vaste vestiging en zijn dagelijks bereikbaar. De dienstverlening van deze bedrijven is complementair; ieder heeft zijn eigen specialisatie. Buiten de gevestigde bedrijven zijn een aantal andere bedrijven middels een flexibele werkplek aan het centrum verbonden. Ook deze bedrijven hebben weer een complementaire dienstverlening aan die van de gevestigde bedrijven, zodat ieder soort advies binnen het Nederlandse Business Centrum Spanje gevonden kan worden. Tegenwoordig wordt dat ‘one-stop-shop’ genoemd. Op één plaats kunnen alle Nederlanders en Belgen terecht voor alle ingewikkelde kwesties.

Flexplekken

Verder zal er een grote ruimte beschikbaar zijn voor bedrijven die met regelmaat in de Costa Blanca opereren, maar die hier (nog) geen vaste vestiging hebben. Deze bedrijven kunnen gebruik maken van de zogenaamde ‘flexplekken’. Twintig volledig ingerichte werkplekken met alle kantoorvoorzieningen en beschikking over alle vergaderruimtes kunnen door deze bedrijven gebruikt worden. Het meest aannemelijke is dat verschillende bedrijfsadviseurs van buiten de regio Alicante hiervan gebruik zullen maken. Dat kunnen bedrijven uit Nederland of België zijn, maar ook bedrijven uit andere regio’s van Spanje. Er hebben al vergaande besprekingen plaatsgevonden met bedrijven zoals Nederlandse accountants – en fiscalisten bureaus, transportbedrijven, investeerders, reclamebureaus, telefonie-, social media- en software experts. Ook hier geldt dat deze bedrijven Nederlandstalig zullen zijn, maar zich natuurlijk niet alleen tot de Nederlanders en Belgen hoeven te beperken.


Kenniscentrum

Door de opzet van het business centrum en de bedrijven die zich daar zullen vestigen zal het Nederlands Business Centrum Spanje een belangrijk centrum worden waar zowel Nederlanders en Belgen als Nederlandse- en Belgische bedrijven kennis op een heel breed vlak op kunnen doen. De opzet is om met regelmaat activiteiten te organiseren, zoals open dagen, informatiedagen of presentaties of bijeenkomsten voor ondernemers.

De officiële opening zal op 13 oktober door de Nederlandse Ambassadeur verricht worden.