NEDERLANDS BUSINESS CENTRUM SPANJE

Alle diensten onder één dak!

Na de zomer zal de opening van het Nederlands Busines Centrum Spanje een feit zijn. Het centrum zal een unieke bundeling zijn van gespecialiseerde bedrijven op het gebied van met name juridische- en economische voorlichting voor Nederlandstaligen.

Het Nederlands Business Centrum Spanje is er voor Nederlanders en Belgen en is gevestigd in La Nucía. Het beschikt over een totale oppervlakte van 600 m2 kantoorruimte, waarin 8 to 10 bedrijven een eigen kantoorruimte zullen hebben en waar er een grote mogelijkheid voor andere bedrijven bestaat om middels flexplekken tijdelijk gebruik te maken van de installaties van het gebouw. Het centrum beschikt verder over gemeenschappelijke vergaderruimtes en een presentatieruimte voor ongeveer 70 personen. Dit alles gelegen in een modern pand omringd door een mooie tuin in een rustige wijk van La Nucía.

Uniek

Wat is er zo uniek aan dit project? Het is het enige business centrum met alleen Nederlandstalige bedrijven buiten Nederland en België. Alle bedrijven die zich in het Nederlands Business Centrum Spanje gaan vestigen zullen hun diensten in het Nederlands en Spaans aanbieden. Het betekent dat op één locatie alle noodzakelijke specialisten voor juridische en economische vraagstukken gevonden kunnen worden. Alle bedrijven die zich in het centrum vestigen zijn volledig tweetalig en zijn specialist op hun vakgebied met jarenlange ervaring in de Spaanse fiscaliteit, wetgeving of ander vakgebied en kennen Spanje al s geen ander.

Alle bedrijven die zich in het centrum vestigen zijn bovendien écht gespecialiseerd in hun bedrijfstak. Zo kan iedere Nederlander of Belg er op vertrouwen dat hij voor de kwesties waarover hij advies wil hebben in goede handen is. Daar waar noodzakelijk kunnen verschillende specialisten samen een gecoördineerd advies geven, waardoor de cliënt weet dat de oplossing van zijn probleem altijd binnen het business centrum te vinden is. Samenwerking tussen de aangesloten bedrijven is de kracht van de advisering!

Gevestigde bedrijven

In het business centrum zal een groot aantal bedrijven een vaste vestiging openen en dagelijks bereikbaar zijn. De complete samenstelling van de deelnemende bedrijven zal binnenkort bekend gemaakt worden, maar wel kunnen we al vertellen dat de volgende beroepsgroepen zich in het business centrum zullen vestigen: een advocatenkantoor, een boekhoudkantoor /fiscaal adviseur, een specialist in erfrecht en afwikkeling van nalatenschappen, een Nederlandse notaris, een verzekeringenkantoor, een makelaar, een architect en een vertaalbureau. Tegenwoordig wordt dat ‘one-stop-shop’ genoemd. Op één plaats kunnen alle Nederlanders en Belgen terecht voor alle ingewikkelde kwesties.

Flexplekken

Verder zal er een grote ruimte beschikbaar zijn voor bedrijven die met regelmaat in de Costa Blanca opereren, maar die hier (nog) geen vaste vestiging hebben. Deze bedrijven kunnen gebruik maken van de zogenaamde ‘flexplekken’. Twintig volledig ingerichte werkplekken met alle kantoorvoorzieningen en beschikking over alle vergaderruimtes kunnen door deze bedrijven gebruikt worden. Het meest aannemelijke is dat verschillende bedrijfsadviseurs van buiten de regio Alicante hiervan gebruik zullen maken. Dat kunnen bedrijven uit Nederland of België zijn, maar ook bedrijven uit andere regio’s van Spanje. Er hebben al vergaande besprekingen plaatsgevonden met bedrijven zoals Nederlandse accountants – en fiscalisten bureaus, transportbedrijven, investeerders, reclamebureaus, telefonie-, social media- en software experts. Ook hier geldt dat deze bedrijven Nederlandstalig zullen zijn, maar zich natuurlijk niet alleen tot de Nederlanders en Belgen hoeven te beperken.


Kenniscentrum

Door de opzet van het business centrum en de bedrijven die zich daar zullen vestigen zal het Nederlands Business Centrum Spanje een belangrijk centrum worden waar zowel Nederlanders en Belgen als Nederlandse- en Belgische bedrijven kennis op een heel breed vlak op kunnen doen. De opzet is om met regelmaat activiteiten te organiseren, zoals open dagen, informatiedagen of presentaties of bijeenkomsten voor ondernemers.

De officiële opening zal op 13 oktober door de Nederlandse Ambassadeur verricht worden.