Het Havenbedrijf Rotterdam realiseert de Container Exchange Route (CER).
De CER verbindt de containerbedrijven op de Maasvlakte met elkaar en maakt het mogelijk om de uitwisselkosten voor containers te minimaliseren.
Dit leidt tot een verbetering van het achterland- en transshipment product en versterkt de concurrentiepositie van de haven van Rotterdam als container hub. De CER bundelt containerstromen; daardoor hoeven treinen, barges en feederschepen niet langer naar alle verschillende terminals te gaan.

Voordelen: betere connectiviteit, minder havenverblijftijd en minder kosten.

Samen met de deep-sea terminals, barge feeder terminals, empty depots en de bedrijven op het Distripark, introduceert het Havenbedrijf met de CER een compleet nieuw, geavanceerd en uniek systeem bestaande uit infrastructuur, ICT-systemen en logistieke afspraken tussen terminals, empty depots en opslagfaciliteiten. Wij verwachten dat er uiteindelijk meer dan 1 miljoen containers per jaar uitgewisseld zullen worden.

De CER wordt eind 2020 opgeleverd.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=jHuleaTL1Fs

Wij zijn een team van professionals met meer dan 25 jaar ervaring in de logistieke sector gespecialiseerd in logistiek en supply chain management.
Het is onze doelstelling waarde toe te voegen aan de projecten van onze klanten en wij doen dit door  fiscale, economische en logistieke verbeteringen hen aan te bieden.
Wilt u meer weten over ons, kijk dan op onze website http://www.trustgs.com/​​

Dolf Sips, Trust Global Solutions