Consulaat madrid paspoort aanvraag

Aanvraag paspoort en identiteitskaart kan ook dit jaar weer in La Nucía

In 2020 reist het consulaire team van de ambassade opnieuw naar verschillende Spaanse regio’s. Het aanvragen  van een nieuw paspoort in Spanje moet normaal gesproken op afspraak worden ingediend bij de Nederlandse ambassade in Madrid. Nederlanders die wonende zijn aan de Costa Blanca en niet in staat zijn om in Madrid een paspoort of identiteitskaart aan te vragen, kunnen in aanmerking komen in La Nucía te komen.

Net als vorig jaar, zal het Consulair team juni 2020 in La Nucía zijn. De definitieve datum zal ergens in april bekend worden. Het Consulaat te La Nucía is gevestigd in ons Business Centrum.

Ik woon in de Costa Blanca, hoe kom ik in aanmerking?

In principe kunnen Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen, een reisdocument aanvragen in de regio.

U moet dan met een medische verklaring kunnen aantonen dat u niet kunt reizen.

Personen die niet in deze categorie vallen kunnen ook een gemotiveerd verzoek indienen.

Valt u in deze 2e categorie? Dan bepaalt de ambassade op basis van de capaciteit hoeveel personen uit deze categorie in aanmerking komen. Zo nodig maakt de ambassade een selectie.

Wat moet u doen?

Waarschijnlijk vraagt u zicht af wat u nu het beste kunt doen. Het beste is om onze website of die van het Consulaat in de gaten te houden. Die volgende aankondiging op de website geeft duidelijke instructies en een email-adres waar u uw verzoek naar toe kunt sturen. Ongeveer 2 weken voor het team arriveert in de regio, sluit de inschrijving.